Consiliul Concurentei amendeaza RAIFFEISEN


Intr-un comunicat al Consiliului Concurentei postat aici se arata ca Raiffeisen Bank a fost amendata cu 3,4 mil Euro pentru furnizarea de informatii inexacte in cadrul investigatiei ce se desfasoara pe piata serviciilor bancare, in legatura cu atacul asupra Leului din anul 2008.

La o prima vedere si tratat superficial, o astfel de amenda, pentru multi s-ar parea normala.Totusi, as vrea sa se inteleaga ca RZB-ul nu a fost amendata pe fondul investigatiei, care de 2 ani treneaza. Nu… RZB-ul a fost amendata pe o problema de procedura, respectiv ca a furnizat informatii inexacte.

Eu cred ca aceasta stire trebuie coroborata cu o alta stire care se gaseste aici si care spune ca azi 22.04 este organizata la Radison Blue o conferinta cu tema „Consiliul Concurentei- Realizari si perspective” la care sunt invitate personalitati politice, in frunte cu dl Poc -Prim Ministrul Romaniei.

Pentru mine, masura luata ieri de Consiliul Concurentei pare cel putin ciudata si propagandista.

Cred ca RZB-ul este o victima colaterala a faptului ca de 2 ani Consiliul Concurentei a fost incapabila sa inteleaga ce s-a intamplat in 2008 cand s-a produs atacul asupra leului.

Este cel putin ciudat cum pana acum au fost amendate BRD-ul cu 500.000 Euro si RZB-ul cu 3,4 mil Euro pentru niste lucruri care nu tin de fondul problemei ci de procedura de investigatie, care este foarte dificil de urmarit daca nu ai specialisti in companie.

Am impresia ca amenda RZB-ului a fost data tocmai ca dl Chiritoiu sa aiba cu ce sa se laude la conferinta de azi in fata d-lui Poc.

Nu stiu de ce, dar am o presimtire ca in zilele urmatoare o sa mai vedem amenzi asemanatoare si pentru alte banci investigate, pentru ca de la banci este cel mai usor de obtinut multi bani si usor.

D-le Chiritoiu , nu asa se rezolva problema….Intai, intelegeti fenomenul si apoi dati amenzile. As putea sa pun pariu ca atat amenda BRD-ului, cat si cea a RZB-ului vor fi anulate de instantele judecatoresti, tocmai pentru ca sunt subiective. Dar la acel moment, dl Chiritoiu nu va mai fi seful Consiliului Concurentei si prin urmare nu va mai avea cine sa fie tras la raspundere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Blog Stats

  • 22,080 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3 urmăritori

SUSTIN

Cele mai bine evaluate

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: