Centura Bucurestiului


Sambata pe la pranz am plecat spre Constanta la o nunta.

Fiind mult mai comod pentru mine am zis sa nu traversez orasul prin centru ci sa merg pe centura Bucurestiului.

Sambata la nunta, chiar ma gandeam cum o sa scriu si eu in sfarsit un post pe blog prin care sa laud modul in care se lucreaza la centura :). Fusesem impresionat de faptul ca de la Mogosoaia, pana la Cernica am vazut echipe de muncitori care , culmea, lucrau in ploaie.

Duminica seara, la intoarcere am prins iar ploaie, si mi-am dat seama ca nu merita nicio lauda ci din contra…firma care se ocupa de amenajarea lucrarilor la soseaua de centura merita o plangere (in anumite tari poate sa imbrace chiar forma unei sesizari penale)

In viata mea nu mi s-a intamplat sa merg pe un drum mai prost semnalizat decat respectiva sosea…Sunt portiuni pe centura, in care esti la ruleta ruseasca… nu exista indicatoare pe marginea drumului  dupa care sa te ghidezi si nu vezi daca mai esti pe strada sau pe camp.

Marcajul stradal este ca si inexistent sau invizibil noaptea si nu mare mi-a fost surpiza sa-mi dau seama ca de fapt eu mergeam pe contrasens, pe anumite portiuni.

Sunt portiunie de drum unde daca nu mergi cu 5km/h iti rupi masina sau decolezi dupa strada.

Ma intreb eu, oare chiar nu au fost accidente in ultima vreme pe soseaua de centura? nu e nimeni care sa se sesizeze ca respectivele lucrari reprezinta un pericol pentru siguranta conducatorilor auto? Cat de inconstienti pot sa fie cei care se ocupa de aceasta lucrare ? cat de mult ii costa sa semnalizeze respectivele tronsoane de drum astfel incat sa aratam si noi ca suntem o tara europeana….

Prin comparatie, in alte tari, pe drumurile unde se efectueaza astfel de lucrari se circula noaptea ca si ziua, pentru ca sunt foarte, foarte multe indicatoare si semne luminoase de avertizare. Si cand te gandesti ca pe noi ne costa si mai mult astfel de lucrari, iti vine sa o iei razna…

Suntem o natie de desculti si nimic mai mult…

0 Răspunsuri to “Centura Bucurestiului”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu




Blog Stats

  • 23.389 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 3 abonați.

SUSTIN

Cele mai bine evaluate