Episodul 2 – Teatrul de lupta


Personajele principale ale acestui serial, isi disputa suprematia pe teatrul de lupta numit Romania.

Romania este o tara situata in sud estul Europei Centrale cu o populatie de 22 mil de locuitori  din care 6 milioane sunt plecati la munca in strainatate, 2,5mil sunt rromi si 10 mil de manelisti.  Nimeni nu poate estima cati din cei 2,5 mil de rromi stau efectiv in Romania sau sunt plecati la cersit/furat/talharit pe afara.

Din punct de vedere al populatiei, Romania este a saptea din UE iar dupa suprafata se situeaza pe locul 9.

Din punct de vedere geo- strategic  militar, Romania este tara care se situeaza cel mai aproape dintre tarile uniunii de Ucraina si de Rusia si are deschidere la Marea Neagra.

Aceste lucruri ar fi trebuit sa constituie un atu pentru diplomatii si politicienii romani in negocierile cu tarile occidentului, intereseate atat de resursele naturale cat si de potentialul de consum al rebuturilor europene.

Din nefericire, rand pe rand acestia s-au gandit doar la interesele proprii si mai putin la romani. Astfel, a fost posibil ca OMV sa preia pe nimic resursele petroliere si zacamintele naturale ale tarii, grupul Marco Industries sa preia industria aluminiului, grupul Erste sa preia cea mai mare banca a tarii, grupuri europene si americane sa preia proiectele de infrastructura stradala etc.

Toate aceste grupuri au fost bagate pe gatul nostru in schimbul intrarii in UE si in NATO.

Si parca nu era suficient ca noi sa ne dam chilotii jos la Europa pt ca a fost nevoie sa mai fim secatuiti de grupuri locale de interese cu o mare influenta politica: Patriciu, Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu.

In acest mod, in 20 de ani de asa zisa democratie, am devenit o tara mai aproape de lumea a treia decat de Europa. Acest fapt este demonstrat statistic aici si aici.

Asadar, care este motivatia personajelor principale sa participe la alegerile prezidentiale?

Cumva mai este cascaval de mancat? Cumva mai este un os de ros? Cumva asteapta investitorii la granita si noi nu stim? Cumva s-a transformat toata mizeria din tara asta in filoni de aur?

Sau brusc acestor personaje li s-a dezvoltat spiritul filantrop si vor sa devina bunii samariteni  ai tarii care vor in sfarsit sa lucreze si pentru romani nu doar pentru interesele familiilor lor si ale grupurilor de interese pe care ii reprezinta?

La aceste intrebari doar istoria ne va raspunde…

Parerea mea este ca atata timp cat noua ne este rusine sa mediatizam faptul ca  UNESCO a acceptat DOINA in patrimoniul cultural al lumii, din cauza faptului ca „maneaua” este considerata  si promovata ca si cantec national in Romania, nu stiu ce pretentii sa mai avem.

Suntem si ramanem o tara de desculti care ne meritam soarta si care meritam sa fim reprezentati de acesti candidati.

PS: Am facut update la Episodul 1

Reclame

0 Responses to “Episodul 2 – Teatrul de lupta”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Blog Stats

  • 22,284 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3 urmăritori

SUSTIN

Cele mai bine evaluate

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: