Parlament Unicameral


Nu sunt fan Basescu. Nu sunt fan al niciunui partid atata timp cat nu mi-am mai exprimat dreptul la vot din 1996  de cand eram in armata (a fost mita electorala pentru ca am primit o permisie de 5 zile pentru ca am votat). Consider ca toti sunt niste janghine si niste profitori care isi fac capital electoral pe spatele amaratilor de batrani care pentru 5 ron in plus la pensie l-ar vota si pe Laszlo Tokes.

Un lucru este cert, insa….daca initiativa despre care se vorbeste in Ziarul Financiar de astazi, s-ar concretiza si s-ar organiza un referendum pentru un parlament unicameral, as fi primul care m-as duce la vot…

Si daca tot fac referendum sa lase si o rubrica cu cate persoane isi doreste poporul ca sa ne reprezinte in Parlament. Eu unul as vota pentru maxim 50.

Revenind la ideea parlamentului unicameral si la necesitatea lui, ma intreb daca cineva in RRomania asta a facut o anliza a ineficientei acestui Parlament din 1990 si pana in prezent. Cati din cei 417 parlamentari au venit cu o initiativa legislativa sau au luat cuvantul in plen?….cred ca nici 10 %.

In schimb, toti cei 417 parlamentari au dezvoltat o intreaga industrie de trantori pe langa ei…soferi, secretare, consilieri, asistenti, personal auxiliar…trantori care traiesc pe spatele nostru. Si inca pe ce salarii stau ei acolo… Culmea nesimtirii, acesti parlamentari isi deconteaza chirii din banii publici desi au zeci de apartamente inchiriate prin Bucuresti, isi deconteaza orice cheltuiala pe care o fac, pleaca la sfarsit de saptamana cu masinile pline de baxuri de apa si bautura de la depozitul parlamentului, etc…

De ce sa platim o institutie atat de ineficenta? de ce sa asistam la un spectacol atat de grotesc, ca cel pe care-l dau parlamentarii in Casa Poporului?

De ce sa nu facem din Casa Poporului o locatie care sa aduca bani la bugetul statului in loc sa produca paguba la bugetul statului?

Daca ar ramane doar 50 de parlamentari, le-ar ajunge o cladire mult mai mica decat colosul ala din centrul Bucurestiului….

prin urmare Baselule, te sustin in aceasta initiativa si voi vota in favoarea parlamentului unicameral…doar atat…ca pe tine tot nu te votez!!!

4 Răspunsuri to “Parlament Unicameral”


  1. 1 vala 24/09/2009 la 22:01

    fara indoiala ca e o propunere foarte buna si cu priza la public …dupa cum fara indoiala ca basescu a facut-o in scop electoral … sa nu crezi ca basescu nu stie ca multa lume isi da seama de rationament si ca e posibil sa voteze pentru propunere dar nu si cu el …totusi propunerea ii va aduce voturi …deci iese pe plus …simplu …a dovedit din nou ca la o adica le da clasa la restul papusarilor din politica ….

  2. 2 Autogreen 25/09/2009 la 14:43

    Reformele astea sunt strict necesare, stim cu totii cam ce trebuie facut, fara sa fim mari politicieni. Sincer eu m-am cam saturat sa duc in spate o sleata de incapabili ce traiesc in lux si isi permit sa voteze legi in somn. Ca face Base campanie, ca Elena Basescu e tuta dar si europarlamentar ma intereseaza mai putin in schimb vreau sa vad autostrazi, scoli ca lumea, mai putini infractori si o Romanie la fel de frumoasa ca Franta.
    Mie imi plac ceilalti contracandidati. Toti mor de ce face Basescu insa niciunul nu vine cu un proiect cu o idee cum sa ne fie mai bine. Alegerile nu se castiga aruncand cu rahat, se castiga cu proiecte cu lucruri pe care le lasi in urma ta.
    Trebuie sa ma opresc ca altfel iti umplu blogu’ de tampenii.

    • 3 Bogdan 25/09/2009 la 15:01

      @autogreen – nu-s tampenii. sunt opiniile tale si coincid cu ale mele…Contracandidatii daca ar veni cu idei altele decat sa arunce cu cacati, nu ar fi bagati in seama de televiziuni sau public….cine se uita la ei daca nu e o telenovela, un scandal o amanta, o bauta??? nimeni….
      astia suntem si prin urmare tot din astia ne reprezinta….

      • 4 Andrei Bogdan 25/09/2009 la 16:18

        Aici Bogdan ai pus punctul pe I… astia suntem, cu astia defilam, iar unii dintre noi care reusesc sa treaca peste manipularea asta ieftina oricum reusesc degeaba, cand 80% din popor e prost de da in gropi.


Lasă un comentariu




Blog Stats

  • 23.389 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 3 abonați.

SUSTIN

Cele mai bine evaluate